jump to navigation

Fyrverkeri eller inte till nyår? 28 december, 2008

Posted by huvudveck in Julfirande, Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Nu brottas man med fyrverkeriproblemet igen. Skall man köpa eller skall man bara titta? Skall man tänka på festligheten eller på alla livrädda djur? Skall plånbokens skrala innehåll gå till året 2009 eller till firandet av året 2009? Skall barnet i en eller sambons nyktra sinne få fälla avgörandet? Samma problem i hjärnbalken varje år.fworkanm

Grannen verkar göra det lätt, ingen aning om hans domestiska bryderier, när han med en lättillgänglig svordom avkunnar att han skall smälla. Sönerna hans är med på noterna. Vad grannfrun menar med sitt skeva smil är lite mer obekant. En annan granne ar samma inställning vilken delas av hans 2 döttrar. Deras moder vet jag tyckte inte om besök av undertecknad då jag var i fyrverkeribranschen i mellandagarna. ”Kom inte hit mellan jul och nyår” var det abrupta besked jag fick. Jag utgår från att min sambo och den bordusa kvinnan 2 hus bort i grunden delar inställning till fyrverkeri. ”Vi tittar gärna på effekterna av andras pengar går upp i rök”. Det går inte at säga emot dem och inställningen är i sanning oantastlig. Men, det är kul att avfyra fyrverkeri. Det bara är det. Varför, frågar någon och jag är den förste att beklaga att denne någon inte förstår. Vi som tycker det är roligt vet och skiter i att andra inte förstår. Här känner man en stark och stor förbrödning (det är ju mest killar som smäller av) och förståelse av utomstående är vi inte i behov av. Men i bakhuvudet finns ändå kvinnornas visdomsord. man tröstar sig med att det bara är nyår en kväll om året. För tonåringar är denna kväll flera veckor lång oavsett tidpunkt.fworkanm1

Nå, hur skall jag göra? Lite blir det nog. Vi behöver inte så mycket för vi har grannar som härstammar från Asien. Denna släkt har nog en explosivt pyroteknisk gen. Dom förstår att njuta fullt ut och inte känna sina begränsningar och svensk blygsamhet. Dj–lar vad dom smäller och vi bara njuter. Dom njuter av sina smällare och våra uppskattande rop och applåder. Korsningen här hemma är blockerad av deras ställningar och arrangemang. Eventuella bilar får köra runt kvarteret för i vår korsning är det ljud och ljuskrevader som gäller. Katten Erik sitter inne och förundras vilket inte är att undra över. Ha en trevlig nyår och som elektrikern sade ”Varde ljus”.

Annonser

Kommentarer»

1. jayne - 28 december, 2008

Hmmmm

Grannen verkar göra det lätt, ingen aning om hans domestiska bryderier, när han med en lättilgänglig svordom avkunnar at han skall smälla. Sönerna hans är med på noterna. Vad grannfrun menar med sitt skeva smil är lite mer obekant.

Är det min man???Han som igår satt vid bordet och sa att HAN NOG INTE SKA KÖPA???? Sönerna vet inte heller, när de fick veta att de själv får bekosta sina smällare… de har lite kvar från förra året, kanske får de duga?

Jag kan nog dela grannfruarnas inställning “Vi tittar gärna på effekterna av andras pengar går upp i rök”. hi hi hi hi Man vet ju att det brukar smälla från er korsning, som sagt… Jag stänger vår plånbok…får se om det går…hm hm hm.

män..eller förlåt mig.. POJKAR.

2. huvudveck - 28 december, 2008

Nu skall sambon och jag gå en runda och får väl ta en diskussion om problemet. Hon smög nämligen uppp bakom mig och läste mitt inlägg så nu skall vi diskutera. Sjkall ni följa med på en mindre runda (Jag har ont i ryggen)?

Grannen

3. jayne - 28 december, 2008

Vi är inte klara….ska in i duschen. Maken är där inne nu.

4. huvudveck - 28 december, 2008

Va lite effektiv, träng in dig. Vi kan gå en promenad med er en annan gång. Kommer i och snackar 2 ord på vägen.

5. Eva-Marie - 28 december, 2008

Hej
Jag är stark emot att lägga ner en endaste krona på skiten!
För mig räcker det mer än nog att titta på kineserna och deras arangemang de är helt otroliga! Nu är familjen och köper raketer.Jag bävar.
Eva-Marie

6. jayne - 28 december, 2008

Jag håller med Eva Marie….!!!!!!
Min familj har INTE köpt ngt ännu… vem vet…kanske det förblir så???

Jag kom in i duschen….och blev klar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: