jump to navigation

Tyskland 2 november, 2014

Posted by huvudveck in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Vi åkte till Tyskland av ett par olika skäl. Ett var det uppenbara: Köpa sprit. Ett annat var att det blev en liten kort semester. Ett tredje är att det blev en studie i folk och beteende. Det sistnämnda är en liten hobby som jag har där min sambo misstycker. ”Låt folk vara ifred” brukar hon säga vilket medfört att jag slutat fotografera dem. Hon har säkert rätt och hon vill inte prata om mina betraktelser. Jag tycker om det i alla fall och jag misstänker att jag inte är ensam. Sista skälet var att komma från de små ”monster och djävlar” som går runt och vill ha godis. Jag tycker inte om tiggare. Under fredagen så öppnade jag när det knackade på dörren. Utanför stod 2 maskerade barn och sa ”Bus eller godis”. Jag svarade :”Jag firar inte detta då jag är ateist”. Barnen såg på varandra med förbryllade miner och jag förmodade att dom gick när jag stängt dörren. Sambon tyckte jag var brysk men hade inget bra svar när jag frågade henne varför inte hon öppnade då hon vet ungefär var jag skulle svara.

DSC03685

 

Korvar i burk är lite räligt. Ovanstående korvar ser riktigt räliga ut. Nåväl det primära var sprit och vin. Inte för att vi dricker så mycket. Handen på hjärtat så har vi nog alltid köpt mer än vi druckit upp. En och annan flaska är nog dryga 30 år gammal. Men vi har alltid varit irriterade om vi inte har det speciella som man är sugen på just den kvällen efter den maten. Därför är det bra att ha hemma lite av mycket. Problem uppstår, som just nu, att barskåpet är för litet. Jag fick inrätta en hörnhylla som Whiskey-hylla för flaskorna får inte plats innanför glaset. Här är förresten inköpet från lördagen. Andra sorter och vinet fick inte plats på denna bild.

DSC03761

När man åker till Tyskland den vägen vi åkte. Trelleborg – Sassnitz, så får man dryga 4 timmar på båten i varje riktning. Vi sätter oss någonstans på väg söderut och förplägar oss med medhavd matsäck. Sedan går man runt och tittar och funderar. Efter ett tag så var vi ändå hungriga. En liten korv med bröd skulle suttit fint. Vi gick in i cafeterian och sade till kvinnan på andra sidan skranket vad vi önskade köp. Utan ett ljud så vände hon på klacken och gick ut i köket. Några 20-talet sekunder senare kommer hon ut med ett bleck och sätter in det i en ugn på väggen. Hon trycker på några knappar och sedan tittar hon på ugnen. Ett litet upplyst räkneverk visar 18 när jag undrade på vad hon tittade på. Nästa gång jag tittar stod det 14 på displayn. Det går då upp för oss att det är nedräkning i minuter. Fortfarande står kvinna och dumglor på ugnen. jag var övertygad om att hon bakade korvbröd, så kallad bake-off. Det visade sig när klockan visade 0 att jag hade fel. Det var korvarna, sk Frankfurterwurst, som värmdes i konventionell ugn. Bröden var desamma som serverades till frukost. För en fisljummen Frankusterwurst och ett överblivet frukostbröd ville man, och fick såklart, 39 kr. Vilken serviceminded personal!!!! Sämre får man leta efter.

DSC03668

Hemresan tillbringas till största delen i Buffé-restaurangen. Det konstiga är att man blir snabbt mätt. Troligen beror detta på fett och grädde i potatisgratängen. Uppfostrad som man är så slänger man inte mat vilket direkt hade en sövande effekt på mig. Laxfile, fläskstek, potatisgratäng och bearnaisesås kan däcka det mest förhärdade matvraket. Jag orkade med 2 dylika tallrikar och ett (1) litet glas lättöl. Jo det är sant, lättöl. Det var bra för kärestan lovade dyrt och heligt(?) att hon aldrig skulle vågat köra av båten i går kväll.

DSC03694

Eftersom jag inte får fotografera folk så plåtar jag lite allt möjligt. Ovanför sopsorteringskärlen på däck satt en skylt. Denna skylts berättigande fattade jag aldrig. Kanske ni förstår varför man inte får kasta sopor i sopkärlen?

DSC03666

Avslutningen måste ju bli som sammanfattningen: Kulturkrock mellan grannländer och dess urinvånare.

Annonser

Kommentarer»

1. Stefan K - 5 november, 2014

🙂 Härlig betraktelse av den tyska köksan. Lät som en romantisk och njutbara måltid 🙂

Tullamore Dew, en av mina favoriter. Hårdrocks-dricka i form av Jack Daniels, men vad är det för variant?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: